Студенти Шумарског факултета учествовали у акцији под називом “1000 садница за љепшу Бањалуку”

Садњом младих платана уз западни транзит, данас је настављена јесења садња дрвећа на подручју града, у акцији под називом “1000 садница за љепшу Бањалуку”.

Овом приликом, градоначелнику Игору Радојичићу у садњи су се придружили студенти Шумарског факултета и радници Шумског газдинства Бањалука.

“Ову акцију настављамо уз западни транзит, а циљ нам је да у овој, јесењој сезони наш град буде богатији са 1.000 нових садница. Настојимо да се у акцију укључе грађани, невладине организације и институције, а данас су са нама студенти Шумарског факултета и радници Шумског газдинства Бањалука. Позивамо и остале грађане да се ангажују и тамо гдје могу посаде дрвеће за љепшу Бањулуку”, казао је Радојичић.

Директор Шумског газдинства Бањалука Велибор Станић је рекао да су се радници овог предузећа са задовољством одазвали позиву градских власти да се придруже овој акцији.
“Шумско газдинство ће у наредном периоду, у оквиру својих редовних активности, посадити 100.000 садница на подручју Бањалуке, Челинца и Лакташа”, казао је Станић.

У оквиру јесење садње дрвећа, у наредних двадесетак дана, саднице ће бити посађене на источном и западном транзиту, Ади и Лазареву. У питању су различите врсте дрвећа липа, јавор, платан, јапанска јабука и јапанска трешња.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *